Kumral Elazığ Escort Filiz
Kadınların G Noktası Nedir? Alman Jinekolog Ernst Gräfenberg, 1950’de kadınların vajinalarının ön duvarına yakın, kadın orgazmlarının yoğun bir şekilde yaşanmasını sağlayan bir bölgeden bahsetmiştir. Daha sonraki yıllarda New Jersey’deki Rutgers Üniversitesi’nde görevli, John D. Perry ve Beverly Whipple isimli iki Amerikalı bilim adamı bu nokta hakkında ciddi araştırmalar yapmışlardır ve buraya “G noktası” adını vermişlerdir.
Kadınların G Noktası Nedir?
G Noktası, G Bölgesi Tam Olarak Nerede?
Genel olarak G noktasının, vajinanın 4-5 cm içerisinde ve idrar akıtıcı kanal (üretra)’ın yakınlarında konumlandığı kabul edilir. Seks esnasında bu noktanın tıpkı erkeklerdeki prostat bezi gibi kabarıp kalınlaştığı bilinmektedir.
Peki Seks esnasından G noktasında Neler oluyor?
Eğer vajina kuruysa G noktası olarak bilinen bölgenin uyarılması zevkten çok rahatsızlık verir. Çünkü kayganlık olmadığında vajina dokusu zevk almak yerine irrite olmaktadır ve acı hissini beyne iletmektedir. Cinsel haz şiddetlenip vajina yeterince ıslandığında G bölgesinin uyarılması tahrik edici bir unsur olmaya başlar. Bu bölge kabarıp şişer ve hafif de olsa sertleşir. Buranın boyutu kadından kadına değişmektedir.
Kadınlarda Boşalma (ejekulasyon) Nasıl Gerçekleşir?
Vajinanın ön duvarı yeterince uyarıldığında G noktası şişer ve bu kısım vücut tarafından haz verici olarak görülmeye başlanır. Bölge genellikle idrar akıtıcı kanalın (üretra) iki yanındadır. Bu esnada bu bölgeden sıvı atımı gerçekleşmektedir. Bu sıvının idrar olmadığı bildirilmektedir. Üretim kaynağını ise “skene kanallarının” bağlı olduğu bezler oluşturur. Atılan sıvı miktarı kişiden kişiye değişmektedir. Her seks sırasında kadınlarda boşalma gerçekleşmek zorunda değildir. Cinsel hayatın geleceği bakımından da her cinsel deneyimi bu boşalmaya ulaşmak için de yapılmaması gerekir. Bazı kadınlarda bu boşalma klitorisin yeterince uyarılmasıyla da oluşabilmektedir.
Bazı literatürler G Noktası’nın doğum sırasında var olan sancıyı azaltmakta görev aldığını yazmaktadırlar. Bu görevi endorfin adlı bir madde salgılayarak yerine getirmektedir.